Informatie-voor-kinderen

 
103935826234992883 (1)107403483565699011 (1)

Wanneer ga je naar de kindertherapeut?

Soms ben je helemaal niet blij, dat kan heel veel redenen hebben… Bijvoorbeeld omdat je heimwee hebt, bang bent, gepest wordt, vaak boos bent, je ouders gaan scheiden of gescheiden zijn of je een hekel hebt aan school. Het kan ook iets heel anders zijn bijvoorbeeld dat je nieuwe dingen heel spannend vindt, je een broertje of zusje hebt waar je vaak ruzie mee hebt of je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt. Ik noem maar een paar redenen, het kan namelijk nog veel meer zijn.

Waar zit je mee?

Alleen jij weet wat jouw reden is. En als je het nog niet weet dan kan ik je daarbij helpen. Als we weten wat jouw probleem is, dan kunnen we daarna op zoek gaan naar de oplossing. Ik ben daar heel goed in en vind het heel leuk om jou daarbij te helpen. Jij kent jezelf het beste, dus jij weet ook welke oplossing voor jou het beste is. Uiteindelijk doe je het zelf en help ik je mee. Als je bij mij in de praktijk komt, kunnen we iedere week een uur spelen, kletsen, spelletjes doen, verkleden, boekjes lezen, vechten, knutselen, verhalen verzinnen en nog veel meer.

Hoe werkt kindertherapie?

Tussen het spelen door stel ik soms wat vragen, omdat ik graag zo goed mogelijk wil begrijpen wat je probleem precies is. Dan kunnen we die tussen het spelen of kletsen door gaan oplossen. Als je ouders het ook goed vinden dat je komt, maak ik eerst een afspraak met hen. Daarna kom jij vijf keer een uur spelen. Na de vijf keer, spreek ik weer een keer met je ouders af en kan ik ze ook tips geven. We kijken dan ook of het voor jou voldoende is of dat het nog nodig is om een paar keer te komen, totdat je zelf weer verder kunt!

Wat doe je met wat ik vertel?

Alles wat je aan mij vertelt blijft tussen ons twee en jij bepaalt wat ik wel en niet mag vertellen aan je ouders. Je kan zelf na onze speeluurtjes natuurlijk alles vertellen aan je ouders wat je maar wilt. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en samen met jou op zoek te gaan naar de oplossing voor jouw probleem. Je bent van harte welkom!
 
 

Wat zeggen andere kinderen?

 
  • Karlijn

    "Ik vond het erg leuk als Ilse met mij kwam spelen, ze kon goed luisteren en we hebben vaak "Mens-erger-je-niet" gespeeld."

  • Sam

    "Niet goed dat de sessies zijn afgelopen, ik vind het zo leuk om samen te spelen."

  • Abdel

    "Jammer dat het afgelopen is. Ik voel me fijn nu. U bent er echt goed in!"

 

BEKIJK DE KINDERTHERAPIE PRAKTIJK